Jimmie Nilsson

Jimmie Nilsson 34 år gammal född och uppvuxen i Göteborg. Bor idag i Karlstad tillsammans med min sambo och dotter. Har bott till och ifrån i Karlstad under 15 års tid. Har genom livet testat på det mesta, har jobbat med allt från Konduktör på SJ till banktjänsteman på SBAB. För mig handlar det om att vara nyfiken här i livet. Jag har även testat på att arbeta utomlands (Norge) och då som Researcher och Account manager på ett IT företag som heter Admincontrol. Tidigare i livet så studerade jag samhällsvetenskapliglinje med inriktning ishockey/media. Jag har även gjort värnplikten på Livregementets husarer K3 som närskyddssoldat och åkte bland annat på vapentransporter. Under åren 2010-2013 studerade jag på Karlstad universitet med inriktning Information & PR och där jag skrev en C-uppsats om objektivitet i politisk journalistik. Efter studietiden så var det tuff konkurrens om jobben i Sverige varav jag flyttade till Oslo och testade på livet i grannlandet. Efter tre år i Norge fick jag hemlängtan och när jag väl kom hem ville jag testa på något helt annourlunda, jag testade därför på att jobba som banktjänsteman på SBAB. Men att sitta stilla på ett kontor utan kundkontakt utöver telefonen var inget för mig. Jag började därför arbeta som konduktör på SJ och här förändrades mitt mindset helt. Från att gå runt och tro att man är odödlig och att ingen skulle försöka vara kaxig mot en ung vältränad kille var ack så fel. Jag har lärt mig att det spelar ingen roll om du är ung eller gammal du kan vara lika jävlig ändå när situationen är tilltrasslad och stressigt och när allt ställs mot sin spets. Genom arbete på SJ har jag lärt mig hur jag tacklar konflikter och hur människor är i bra som dåliga stunder. Jag förstod efter ett tag att arbetet som konduktör på SJ inte skulle hålla i längden för mitt välbefinnande, det är svårt att försöka uppfostra människor att ha giltigbiljett när man reser kollektivt, du kan lära en men inte alla.
"Jag skulle kunna skriva en bok om allt man har lärt sig genom arbetet på SJ men jag lämnar det här och nu".
Men när jag 2018 träffade min sambo som studerade till lärare så blev jag själv motiverad till att själv börja studera på nytt. Jag sökte in till yrkesutbildningen på Brobygrafiska där jag 2019 började studera till UX/UI-Frontend utvecklare. Jag ville kombinera mina teoretiska kunskaper som jag lärde mig på universitetet till att omvandla det till praktiken. På Brobygrafiska har jag lärt mig otroligt mycket. Jag kan idag koda med html/css jag kan visualisera objekt i 2D/3D jag kan animera gränssnitt i egen skapade mockups. Jag kan skapa användargränssnitt genom att ta fram persona och wireframes. Jag kan redigera film och bilder. Jag kan skapa kommunikationsplaner och affärsplaner. Jag kan även skissa och designa hemsidor. Jag kan fotografera och mycket mer. Brobygrafiska har helt enkelt gett mig verktygen för att kunna skapa det mesta inom digital design. Men för att återkoppla till det jag tidigare skrev att jag inte gillar att sitta stilla, så menar jag på att jag gillar kundkontakt och möten med nya människor. Jag trivs i dynamiska arbetsmiljöer där man själv kan styra sin tillvaro. Jag är duktig på att jobba disciplinerat och det har jag visat god prov på under rådande pandemi. Jag trivs otroligt bra med att jobba hemifrån exempelvis vilket känns som en otrolig styrka då jag är inställd på att jobba oavsett vart jag sitter. Jag gillar att jobba.

Tack för att du tog dig tiden att läsa och ha en fortsatt trevlig dag.
Mina kunskaper:

Design och layout

Genomföra och tolka målgrupps- och omvärldsanalyser. Typografer för webb. Layouta för digitala medier. Välja rätt mediekanal för budskapet. Presentera och visualisera sina idéer för en beställare och att skapa ett enhetligt budskap och en enhetlig varumärkesbild i ett mixat medielandskap. Skapa färdiga prototyper för olika digitala mediekanaler och att strategiskt välja rätt mediekanal för en effektiv och riktad kommunikation för budskap och användare.

Visualisering 2D/3D

Jag kan även fotografera i studiomiljö. Retuschera och efterbearbeta bilder för skärm, filma produkter, klippa, retuschera och efterbearbeta film. Jag kan även skapa animationer i 2D och 3D för olika medieformer. 3D modellera, texturera och ljudsätta. Jag kan även redigera och anpassa ljud till rörligt material.

Gränssnittsdesign och programmering

Planera och genomföra ett design- och utvecklingsprojekt. Skapa mockups. Skapa prototyper och visualisering av appar och webbsidor. Genomföra och testa gränssnitt och användarscenarion. Bygga webbplatser med HTML, CSS och JavaScript anpassad för olika skärmar. Bygga mobila appar. Responsiv design anpassad för olika skärmar. Producera anpassade mallar till vanligen förekommande CMS.

Varumärkesstrategier

Arbeta med strategier för att bygga och positionera om ett varumärke. Bygga varumärke ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv. Presentera och visualisera ett varumärke och varumärkesstrategi för en beställare.